Geld Lenen Zonder BKR: Top 10 Aanbieders | HetGeldCollege.nl (2024)

Geld lenen zonder BKR toetsing of met een negatieve BKR registratie is een lastig verhaal. Veel aanbieders weigeren namelijk een lening te verstrekken als je zo’n negatieve registratie hebt. Toch zijn er mogelijkheden om geld te lenen zonder BKR toetsing. Laten we daar eens even naar kijken.

Geld lenen zonder BKR toetsing kun je doen bij Ferratum en Saldodipje. Je kunt minimaal €100 en maximaal €1.500 lenen zonder BKR toetsing. Het geld staat binnen 24 uur op je rekening en terugbetalen gebeurd in 15-62 dagen. Je betaalt een woekerrente van 13,99% op jaarbasis.

Geld Lenen Zonder BKR: Top 10 Aanbieders | HetGeldCollege.nl (1)

Laat het duidelijk zijn dat geld lenen met een BKR registratie absoluut is af te raden. De rente die je betaalt over deze leningen zijn vaak absurd en brengen je vaak alleen maar verder in de problemen. Mocht je echter toch de keuze maken om dit wel te doen, dan ga je aan onderstaande vergelijking veel hebben.

Naast de twee aanbieders die wel zo’n lening aanbieden heb ik ook verschillende andere aanbieders op een rijtje gezet die grotere bedragen uitlenen en een scherpe rente rekenen (maar dus wel een BKR check doen). Zo krijg je een goed beeld van wat de mogelijkheden zijn om geld te lenen. Laat het duidelijk zijn dat een positieve BKR notering of een negatieve BKR notering die je ondertussen hebt weggewerkt vaak geen probleem zijn voor verstrekkers van leningen, dat is dus mooi meegenomen!

Laatste notitie: Om deze lijst op te stellen heb ik alle 22 aanbieders van persoonlijke leningen in Nederland vergeleken. Je kunt er vanuit gaan dat dit de scherpste rentes zijn die je kunt vinden.

1. Saldodipje

BKR onderzoek: Nee
Minimale lening:
€100
Maximale lening:
€1.500
Tijd tot geld op rekening:
24 uur

Naast Ferratum is er nog een andere mogelijkheid om zonder BKR toetsing geld te lenen. Dat kan namelijk via Saldodipje. Wel moet ik daarbij zeggen dat dit, in vergelijking met Ferratum, eigenlijk helemaal geen enkel verschil voor jou oplevert.

De reden daarvoor is dat Saldodipje onderdeel is van Ferratum. Daardoor hanteert Saldodipje exact dezelfde voorwaarden, rentepercentages, bedragen en aflossingstermijnen. Verder werkt de garantstelling ook hetzelfde en moet je dezelfde documenten aanleveren. Alles wat je zojuist dus bij Ferratum hebt gelezen geldt ook voor Saldodipje.

Dus waarom zou je voor Saldodipje of Ferratum kiezen? Eigenlijk is er geen enkel verschil. Persoonlijk neem ik aan dat Ferratum op deze manier een vals gevoel van ”keuzevrijheid” wil creëeren. Daarnaast heeft Ferratum veel slechte publiciteit gekregen en proberen ze dat op deze manier met Saldodipje misschien te vermijden. Al met al biedt Saldodipje dus ook de mogelijkheid om geld te lenen zonder BKR.

Klik hier om de lening van Saldodipje te bekijken

2. Rabobank / ING / ABN AMRO

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening:
€2.500
Maximale lening: €75.000
Tijd tot geld op rekening:
4-5 werkdagen

Het lijkt misschien een beetje tegenstrijdig dat ik de grootbanken die we in Nederland hebben op een derde plek heb gezet. Toch is het zo dat deze banken je vaak niet direct afwijzen op basis van een negatieve BKR notering. Wel zullen ze een grondige achtergrond check doen om te kijken of je de lasten überhaupt kunt dragen.

Dat biedt in dat geval dus mogelijkheden. Als je kunt bewijzen dat je met een negatieve BKR notering alsnog in staat bent om een lening te betalen dan kan het zijn dat je eigen bank je misschien wel verder kan helpen. Welke documenten je hiervoor moet aanleveren verschilt per persoon en natuurlijk ook per bank. Het is het beste om dat zelf even na te vragen.

Afhankelijk van de bank die je hebt kijk je tegen een rente aan van 4,0% – 9,7%. Daarnaast varieert de looptijd van 6 tot 144 maanden afhankelijk van de grootte van de lening. Mocht je aanvraag worden goedgekeurd dan kun je binnen enkele werkdagen het geld verwachten.

Klik hier voor de lening van de Rabobank
Klik hier voor de lening van de ING
Klik hier voor de lening van de ABN AMRO

3. Lender En Spender

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening:
€2.500
Maximale lening:
€25.000
Tijd tot geld op rekening:
2-4 werkdagen

Vanaf hier gaan we het alleen maar hebben over kredietverstrekkers die je wél afwijzen op basis van een negatieve BKR notering. Dat komt omdat er simpelweg geen andere aanbieders zijn die een lening verstrekken zonder BKR check. Laat het wel duidelijk zijn dat een positieve BKR notering (je loopt op schema met je betalingen) of een herstelde BKR notering (je liep achter maar hebt het geld terugbetaald) vaak geen probleem zijn voor kredietverstrekkers.

Mocht je een iets grotere lening willen dan is Lender & Spender zeker een goede optie. Dit bedrijf biedt middelgrote leningen aan met een rentepercentage van 5 – 9% op jaarbasis. 9% nog steeds een stevige rente maar niet zo hoog als de 14% van de vorige aanbieders.

De leningen die Lender & Spender aanbiedt hebben een looptijd van minimaal 24 en maximaal 60 maanden. Dat betekent dus dat je een aardige periode hebt om af te lossen. Vaak heb je het geld al binnen 2-4 werkdagen op je rekening staan. Aflossen gebeurd vervolgens elke maand via automatische incasso. Je betaalt een vast bedrag wat bestaat uit een gedeelte aflossing en een gedeelte rente.

Klik hier om de lening van Lender & Spender te bekijken

4. Directa

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening:
€7.500
Maximale lening:
€60.000
Tijd tot geld op rekening:
2-3 werkdagen

Directa is een andere partij die ik zeker op deze lijst wil meenemen. Dit is vooral een geschikte partij als je op zoek bent naar een iets grotere lening omdat ze deze verstrekken vanaf €7.500. Daarnaast gaat het aanvragen van de lening met 2-3 werkdagen ook heel erg rap.

Waar ik vooral vind dat Directa zich onderscheid is de rente die ze rekenen. Dat is namelijk minimaal een rente van 5,5% en maximaal een rente van 6%. Lenen kost nu eenmaal geld maar persoonlijk vind ik dat ze met zo’n maximale rente een redelijk goede rente hanteren. Helemaal als je bedenkt dat sommige dus inderdaad 14% hanteren.

Als je voor deze lening kiest dan moet je rekening houden met een looptijd van 24 – 120 maanden. Helemaal als je een grotere lening kiest is er dus een ruime looptijd. Daarnaast is het goed om te weten dat je natuurlijk je persoonsgegevens moet doorgeven, samen met een recente salarisstrook en een persoonsbewijs.

Klik hier om de lening van Directa te bekijken

5. Freo

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening:
€5.000
Maximale lening:
€75.000
Tijd tot geld op rekening:
2-3 werkdagen

Een andere kredietverstrekker die ik zeker moet vermelden is Freo. Voornaamste reden is natuurlijk ook weer omdat ze een uiterst scherpe rente aanbieden. Minimaal praten we dan over 3,6% per jaar en maximaal gaat het om 6,5%. Dat is, helemaal voor persoonlijke leningen, echt een goede deal.

Ja, daar hoort ook hier natuurlijk nog wel een BKR toetsing bij. Maar laat het dus duidelijk zijn dat als je in staat bent zo’n toetsing te doorstaan je vaak een stuk scherpere rente krijgt dan bij bijvoorbeeld Ferratum of Saldodipje.

Looptijd van de lening is eigenlijk altijd 60 maanden maar het is bij Freo (net als bij veel andere aanbieders op deze lijst) wel mogelijk om tussendoor boetevrij af te lossen. Het aanvragen en goedkeuren van de lening duurt vaak zo’n 2-3 werkdagen dus dat is nog steeds een snelle omlooptijd. Verder is het goed om te weten dat je ook hier weer de standaard informatie moet aanleveren zoals persoonsgegevens, een kopie van je ID kaart en salarisgegevens.

Klik hier om de lening van Freo te bekijken.

6. Krediet Groep Nederland

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening:
€5.000
Maximale lening:
€75.000
Tijd tot geld op rekening:
4-5 werkdagen

Krediet Groep Nederland is een van de grotere partijen in Nederland die ook al een hele lange tijd persoonlijke leningen aanbieden in ons kleine landje. Ze doen dit namelijk al vanaf 1999 en dat zorgt ervoor dat ze weten wat ze doen.

Het gevoel daarvan is, natuurlijk, ook weer een scherpe rente. Minimaal gaat het om 3,9% en maximaal gaat het om 6,9%. Wel gaat het ook hier weer om leningen vanaf minimaal €5.000 dus de lening is vooral geschikt voor bijvoorbeeld auto’s of verbouwingen.

Looptijd van de lening varieert van 12 – 120 maanden wat betekent dat je hier dus ook voor de iets kortere leningen terecht kunt. De goedkeuring duurt vervolgens een paar werkdagen wat eigenlijk heel normaal is in deze sector.

Klik hier om de lening van Krediet Groep Nederland te bekijken

7. Qander

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening:
€7.500
Maximale lening:
€50.000
Tijd tot geld op rekening:
4-5 werkdagen

Een andere aanbieder die ik je zeker kan aanraden is Qander. Zij bieden namelijk ook weer een scherpe rente en goede voorwaarden. Denk hierbij aan minimaal 4,9% en maximaal 9% op jaarbasis.

Wel werkt deze partij net iets anders dan de meeste partijen op deze lijst. Dat komt doordat je bij Qander eerst in contact wordt gebracht met een contactpersoon in de buurt. Deze helpt je vervolgens verder met de aanvraag en kijkt wat er voor jou mogelijk is.

Dat zorgt ervoor dat het aanvragen van de lening toch al gauw een werkdag of 5 in beslag kan nemen. Verder is het ook onduidelijk wat voor looptijden Qander aanbied, dat bespreek je met je contactpersoon. Gezien de communicatie op de website ga ik er vanuit dat dit minimaal 12 maanden zal zijn.

Klik hier om de lening van Qander te bekijken

8. Moneyou

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening:
€5.000
Maximale lening:
€50.000
Tijd tot geld op rekening:
2 werkdagen

Moneyou is een bekende aanbieder van financiële producten in Nederland. Een van de dingen die ze aanbieden zijn persoonlijke leningen. De reden dat ze op deze lijst staan komt door twee factoren. Als eerste is de rente goed te doen. Leningen beginnen bij 4,6% (heel redelijk) en zijn maximaal 10% (aan de hoge kant).

Daarnaast staat Moneyou erom bekend het geld snel naar je bankrekening over te maken. Ze mikken namelijk op een omlooptijd van 2 werkdagen wat echt heel erg rap is. Verder is het goed om te weten dat ze op hun website aangeven dat een BKR notering niet direct een no-go is. Wel ga ik er vanuit dat je met een negatieve notering alsnog geen geld kunt ontvangen.

Mocht je een lening willen aanvragen ga dan uit van een looptijd van 12 – 120 maanden. Je zult je persoonsgegevens, salarisgegevens en persoonlijke ID of paspoort moeten doorgeven voordat je in aanmerking komt voor de lening.

9. Defam

BKR onderzoek: Ja
Minimale lening:
€5.000
Maximale lening:
€75.000
Tijd tot geld op rekening:
4-5 werkdagen

Tot slot wil ik ook nog even Defam vermelden. Vanzelfsprekend komt dat doordat ook deze partij een goede rente hanteert (minimaal 3,7% en maximaal 10%). Vervolgens heb je dan een lening met een looptijd van 12 – 120 maanden.

Als je de lening wilt afsluiten dan moet je wel even wat gegevens aanleveren. Denk hierbij aan je persoonsgegevens, je salaris en informatie over je vaste uitgaven. Een kopie van je ID of paspoort hoort daar natuurlijk ook bij.

Verder is het goed om te weten dat Defam, net als Qander, werkt met een tussenpersoon. Deze helpt je bij het aanvragen van de lening en kijkt samen met je mee wat verantwoordelijk is met betrekking tot de grootte van de lening. Een tussenpersoon bij jou in de buurt kun je gewoon vinden via hun website.

Klik hier om de lening van Defam te bekijken

Geld Lenen Zonder BKR: Top 10 Aanbieders | HetGeldCollege.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 5395

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.